رموز حل نشده انسان های اولیه

راز‌های زیادی از شکل‌گیری گونه‌ی کنونی انسان‌ها حل نشده مانده است.

انسان گونه‌ای منحصربه‌فرد در میان هزاران نوع از موجودات زنده در این سیاره است که راه پر رمز و رازی را در مسیر تکامل پیموده است. راز‌های زیادی از شکل‌گیری گونه‌ی کنونی انسان‌ها حل نشده مانده است، با بعضی از این اسرار آشنا شوید.

۱- انسان مدرن از کجا آمده است؟

رموز حل‌نشده‌ انسان‌های اولیه

در مورد منشاء انسان مدرن دو نظریه وجود دارد، طرفداران نظریه‌ی اول که «خروج از آفریقا» نام دارد، باور دارند که اجداد انسان‌های کنونی ابتدا در آفریقا پا به زمین گذاشته‌اند و سپس در سراسر جهان پخش شده و جایگزین گونه‌های دیگر از انسان‌ها شده‌اند. اما نظریه‌ی دومی نیز با نام چند ناحیه‌ای وجود دارد که طبق آن اجداد انسان‌های کنونی نه در یک مکان جغرافیایی خاص بلکه در سراسر زمین بر اثر تکامل گونه‌های باستانی به وجود آمده‌اند و با گذشت زمان با همسایگان خود آمیخته‌اند که نتیجه‌ی آن به وجود آمدن انسان‌های مدرن امروزی است. اگرچه نظریه‌ی خروج از آفریقا قابل قبول‌تر به‌نظر می‌رسد، اما طرفداران نظریه‌ی چندناحیه‌ای نیز بر عقیده‌ی خود پابرجا هستند.  

۲- اولین انسان چه کسی بوده است؟

رموز حل‌نشده‌ انسان‌های اولیه

  دانشمندان، تعداد زیادی از اجساد انسان‌های باستانی را یافته‌اند که با بررسی آن‌ها به مسیر تکامل ما بیش‌ازپیش پی می‌برند. آن‌ها به‌دنبال یافتن قدیمی‌ترین اجداد مستقیم و نزدیک‌ترین خویشاوندان به انسان هستند. یافتن قدیمی‌ترین اجداد انسان‌های کنونی در رسیدن به جواب سؤال‌های اساسی مانند آنکه چه پیشرفتی باعث انسان‌شدن ما شده است و چرا انسان‌های هوشمند کنونی پا به عرصه‌ی حیات گذاشته‌اند، به دانشمندان کمک خواهد کرد.  

۳- آیا ژن اجداد ما با انسان‌های نئاندرتال یکی است؟

رموز حل‌نشده‌ انسان‌های اولیه

  آیا نژاد انسان‌های کنونی، اصیل باقی‌مانده است و جای پسرعمو‌های منقرض شده‌اش یعنی انسان‌های نئاندرتال را گرفته است؟ دانشمندان شواهدی یافته‌اند که نشان می‌دهد انسان‌های نئاندرتال منقرض نشده‌اند؛ بلکه ژن‌های آن‌ها با نسل کنونی انسان درهم آمیخته شده است.  

۴- چرا اجداد انسان‌های کنونی در حدود ۵۰ هزار سال پیش، از آفریقا به دیگر نقاط جهان مهاجرت کرده‌اند؟

رموز حل‌نشده‌ انسان‌های اولیه

  نسل کنونی انسان‌ها حدود ۵۰،۰۰۰ سال پیش از آفریقا به سراسر جهان گسترش یافت و به سرعت تمام قاره‌ها بجز قطب جنوب را مستعمره‌ی خویش کرد، حتی انسان توانست به جزایر دورافتاده‌ی اقیانوس آرام نیز راه یابد. تعدادی از دانشمندان عقیده دارند این مهاجرت پس از به وجود آمدن تحولی در مغز انسان به وجود آمده است که به آن امکان استفاده‌ی گستره از زبان و ابزار آلات را داده است”، اما نظریه‌ی مقبول‌تری نیز وجود داد که می‌گوید انسان قبل از مهاجرت از آفریقا مغز تکامل یافته پیدا کرد و پس از آنکه به آستانه‌ای از نظر میزان جمعیت رسید، تصمیم به ترک زادگاه خود گرفت.

  ۵- هابیت چه بوده است؟

رموز حل‌نشده‌ انسان‌های اولیه

  کلمه‌ی هابیت نام مستعاری است که به اسکلت انسان کوچک یافته‌شده در سال ۲۰۰۳ میلادی در جزایر اندونزیایی فلور گفته می‌شود. شاید این اسکلت، گونه‌ای تغییرشکل‌یافته از نسل کنونی انسان‌های هوشمند بوده‌است.  

۶- آیا تکامل انسان تسریع شده است؟

شواهد جدید نشان می‌دهد که بشر هنوز نیز در حال تکامل است و سرعت این تکامل بیشتر از ۱۰۰ برابر سطح تاریخی آن در زمان روی‌آوردن انسان به کشاورزی است. بعضی از دانشمندان، قدرت این شواهد را زیر سؤال می‌برند. به‌نظر آن‌ها مشخص نیست آیا ژن خاصی مسئول سرعت بخشیدن به این تکامل است و ثمرات آن برای انسان چه بوده است، بااین‌حال اگر سرعت تکامل تسریع شده باشد، سؤالی که مطرح می‌شود این است که چرا این اتفاق افتاده است؟ ممکن است رژیم غذایی یا بعضی از بیماری‌ها عامل به وجود آمدن این فشار و تسریع تکامل نسل بشر شده باشند.  

۷- چرا نزدیک‌ترین خویشاوندان انسان منقرض شده‌اند؟

رموز حل‌نشده‌ انسان‌های اولیه

  حدود ۲۴ هزار سال پیش گونه‌ی کنونی انسان‌های هوشمند تنها انسان‌های موجود در جهان نبوده‌اند و خویشاوندان نزدیک ما یعنی انسان‌های نئاندرتال هنوز زنده بودند. هابیت یافت شده در اندونزی نیز ممکن است گونه‌ای از انسان هوشمند بوده باشد که تا ۱۲ هزار سال پیش توانسته زنده بماند. اما چرا این گونه‌ها مرده‌اند و ما زنده مانده‌ایم؟ آیا عفونت یا تغییرات آب‌و‌هوایی باعث از‌بین‌رفتن آن‌ها شده است یا اجداد ما آن‌ها را از بین برده‌اند؟ برای هر کدام از این سناریو‌ها شواهدی وجود دارد، اما هیچ‌کدام به قطعیت نمی‌رسند.

 

مقالات و نشریه‌های مجموعه مدارس سلام

چگونه میتوان حافظه خود را بهتر کرد؟

آیا بارها و بارها یک مطلب را مطالعه می‌کنید؟ آیا همش نگرانید که مطالب مطالعه شده را فراموش کنید؟ آیا وقت مطالعه استرس

دارید و نگرانید؟ آیا با وجود بارها مطالعه، مطالب از ذهن‌تان پاک می‌شوند؟ اگر جواب‌تان مثبت است، باید بگوییم شما دچار

فایده های روزه گرفتن

فواید روزه داری از منظر‌های مختلف می‌تواند متفاوت باشد. مثلا از نظر طب سنتی و علمی فواید یکسان و گاه متفاوتی دارد. روزه گرفتن فایده‌های بسیار زیادی برای بدن دارد که در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره شده است.
جهت دریافت اطلاعیه ها و اخبار مجموعه مدارس سلام شماره تماس یا ایمیل تان را وارد کنید